Akoestische oplossingen
Duurzaam Akoestisch materiaal van gerecyclede spijkerbroeken.

Akoestisch materiaal

Op maat en voorzien van eigen print, foto of patroon. 100% katoen met stoere weefstructuur en keuze uit bijpassende roede en wandhaak. Het akoestisch materiaal bestaat voor 90% uit de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. De lange vezels absorberen geluidsgolven goed. De geprinte stof verlijmd met katoen is 2 cm dik. Verbeter de akoestiek in een ruimte in elk formaat mogelijk naar keuze.
Het aluminium frame van de desk- en roomdividers is zwart gepoedercoat. De levensduur wordt verlengd doordat poedercoating zeer sterk en slijtvast is.

Akoestisch materiaal

Akoestische Panelen

Akoestische panelen dempen de geluidsreflecties in de desbetreffende ruimte. De panelen zijn vervaardigd uit akoestisch doorlatend stof dat 90% uit de katoenvezels bestaat van gerecyclede spijkerbroeken. Door de lange vezels van de spijkerbroeken worden de geluidsgolven goed geabsorbeerd.

Er zijn twee soorten akoestische panelen: Akoestisch basic en Akoestisch premium. Met een waarde van 0 – waarbij het geluid wordt weerkaatst – en 1 – waarbij het geluid wordt geabsorbeerd – is de absorptiecoëfficiënt van de Akoestische panelen basic 0,65 en de Akoestische panelen premium 0,9. Het premium paneel bevat een extra laag akoestisch materiaal voor meer geluidsabsorptie. Ook het aluminium frame is met 4,2 cm dikte steviger dan het basic paneel (3 cm dikte).

Het minimale formaat van de akoestische panelen is 20×20 cm en het maximale formaat is 230×160 cm. Het aluminium frame bevat een oxidelaag. Met een speciale elektrolytische behandeling – ook wel anodiseren – wordt een oxidelaag volledig geïntegreerd in het onderliggende aluminium. De oxidelaag is corrosiebestendig en erg duurzaam.

 

Wilt u meer informatie of vrijblijvend advies neem dan gerust contact op.
Of heeft u inspiratie nodig, neem een kijkje op onze Pinterest pagina.

NAAR BOVEN