Veel voordelen
Egaliserend
akoestisch én isolerend
BEKIJK COLLECTIE
hoge geluidsabsorptie
Akoestische panelen
gerecyclede jeans
BEKIJK COLLECTIE

Voordelen en mogelijkheden van akoestische panelen

Hieronder tref je de gevolgen van een akoestisch probleem thuis of op kantoor en wat de oplossing zou kunnen zijn met de bijbehorende voordelen ervan.

Akoestische panelen
Akoestische panelen maken de perfecte plek en heeft vele voordelen. Een ‘hard’ interieur heeft een lange nagalm en wekt irritatie en vermoeidheid op. Met Akoestische panelen zorg je voor een stillere, maar ook voor een gepersonaliseerde omgeving thuis of op kantoor, meer woongenot, meer productiviteit, kortom alleen maar voordelen.

Verschil Basic en Premium paneel
Het basic paneel heeft dankzij de combinatie van de materialen en de opbouw een α-waarde van 0,65. Het premium paneel heeft een α-waarde van 0,9. In het premium paneel is namelijk nog een extra laag akoestisch materiaal verwerkt, voor nog meer geluidsabsorptie. Daarnaast is het frame van het premium paneel dikker en steviger.

Paneel met hoge geluidsabsorptie
Bij de Akoestische panelen is de geprinte stof verlijmd met akoestisch materiaal. Het akoestische materiaal bestaat voor 90% uit de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. Door deze lange vezels worden geluidsgolven goed geabsorbeerd. Bij het basic paneel zorgt een spouw tussen het paneel en de wand voor nog meer akoestisch effect. Het premium paneel heeft een extra laag akoestisch materiaal

Geluidsisolatie en - absoptie
Met geluidsisolatie zorg je ervoor dat geluidsgolven gedempt of opgevangen worden. Dit voorkomt dat geluid van buiten naar binnen komt en andersom voorkomt het ook dat geluid de woning verlaat en dus overlast veroorzaakt bij anderen. Geluidsisolatie geeft dus vele voordelen.

Kan stress en vermoeidheid helpen verminderen
Lawaai in de woon- of werkomgeving kan invloed hebben op verschijnselen die met stress te maken hebben, zoals aandoeningen aan hart en bloedvaten. Alleen is niet iedereen even gevoelig voor stress door geluid. Mensen die geluidsgevoelig zijn en zich dus snel ergeren, hebben een verhoogde kans op hoge bloeddruk en hartziekten.

Duurzaam geproduceerd
Het akoestisch materiaal bestaat voor 90% uit de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. De lange vezels absorberen geluidsgolven goed. De geprinte stof verlijmd met katoen is 2 cm dik.

Full color geprint
Voorzien van eenvoudig te monteren frame en full color geprint.
De akoestische print zit in een geanodiseerd aluminium frame. Je krijgt een complete set, die je niet zelf in elkaar hoeft te zetten. Door het anodiseren heeft het frame een slijtvaste laag en gaat het lang mee

Eenvoudig te personaliseren
We hebben een ruime collectie aan afbeeldingen en designs in onze collectie. Wil je toch iets anders zien? Neem dan gerust contact met ons op. We hebben een eigen ontwerpteam in huis en helpen je graag.

Leverbaar in ieder gewenste afmeting
Dat klinkt al een stuk rustiger
Het voordeel van Akoestische panelen: je kunt ze van 20 x 20 cm tot
230 x 160 cm én met een eigen print bestellen. Daarbij heeft ieder
vloeroppervlakte zijn eigen behoeftes aan m2.

Voor een gepersonaliseerd en functioneel interieur
Aangename akoestiek draagt in een winkel of kantooromgeving bij aan het (verkoop)succes. Daarnaast genieten gasten meer van een bezoek aan een restaurant, museum of theater dat is aangekleed met AcousticPro panelen.

Draagt bij aan de uitstraling van je ruimte
Aangename akoestiek draagt in een winkel of kantooromgeving bij aan het (verkoop)succes. Daarnaast genieten gasten meer van een bezoek aan een restaurant, museum of theater dat is aangekleed met AcousticPro panelen.

Verbetert
Verbetert de akoestiek ofwel het geluid. Contactgeluid verplaatst zich niet via de lucht, maar via het object waarmee het in aanraking komt. Hierbij kun je denken aan het geluid dat je hoort als iemand over de vloer of trap loopt, als meubels over de vloer geschoven worden of als er tijdens een verbouwing een spijker in de muur geslagen wordt.

Meer dan behang
MultiTexPro werkt egaliserend, akoestisch én isolerend
  • Verkrijgbaar in elk gewenst formaat
  • Ontwerp met eigen print, patroon of afbeelding
  • Dankzij een brandcertificering geschikt voor openbare ruimtes
BEKIJK COLLECTIE
Maak een keuze uit een van onze designs of informeer naar de mogelijkheden voor het gebruik van een eigen foto.
Mooie ruimtes met minder nagalm, dat ervaar je!

Een ‘hard’ interieur heeft een lange nagalm, wat irritatie en vermoeidheid opwekt en negatieve invloed heeft op de concentratie. Denk aan restaurants, ziekenhuizen, scholen en kantoren. Goede akoestiek maakt werken, recreëren en leven veel comfortabeler. Natuurlijk remmen meubels, gordijnen en vloerbedekking ook geluidsgolven af. Met Akoestische panelen breng je de nagalmtijd nog veel verder naar beneden.

op maat
Divider | Groene Bloemen
MultiTexPro | Groene Bloemen

Wil je nog meer informatie of geïnteresseerd in een gratis INFOBOX?
Neem dan even contact met ons op, of neem een kijkje op de Facebookpagina.

NAAR BOVEN